joi, 6 septembrie 2007

Scoala de fotografie

Curs de poetica fotografica, fotojurnalism, tehnica fotografica analoga si digitala, postprocesare digitala.


Cursul va dura un an scolar cu cate o sedinta saptamanala de cinci ore, in zilele de joi, intre orele 17 si 22. Cursul este organizat in patru etape: toamna, iarna, primavara, vara, asigurand astfel intreaga varietate de anotimpuri pentru fotografiile de exterior. Scoala dispune de mijloacele logistice necesare predarii in bune conditii: calculatoare, video-proiectoare etc.

Liniile generale ale cursului vor fi urmatoarele: controlul sentimental al momentului fotografierii, formularea bitemala-conflictuala a temei fotografice, dominante fotografice, asezarea atmosferei fotografice pe transportorul ponderii estetice, initierea temei fotografice prin dezechilibru semnificativ, teoria culorii, principii de iluminare, mijloace de vibrare sau de fixare a temei fotografice, timpul, ritmul, dinamica, directia si miscarea in fotografie, etc. Toate aceste propuneri teoretice vor fi insotite de amanuntite analize fotografice. Cele mai importante particularitati fotografice vor fi interogate si din perspectiva altor arte (muzica, arte plastice, dramaturgie, literatura, film). Fiecare problema poetica-fotografica atinsa va fi imediat sprijinita prin predarea instrumentelor si metodelor tehnice necesare fotografierii.

Cursantii trebuie sa posede un aparat de fotografiat, pe cat posibil (si) cu reglaje manuale.

Inscrierile se fac prin e-mail la urmatoarele adrese: Francisc Mraz – francisc.mraz@gmail.com si Gyuri Ilinca – g.g.ilinca@gmail.com. Mesajul va avea ca subiect „Cerere de inscriere la cursul de fotografie” si va cuprinde: numele si prenumele solicitantului, locul si data nasterii, ultima forma de invatamant absolvita, un CV cu sublinierea eventualelor antecedente fotografice, adresa si telefonul de contact. Pentru informatii suplimentare: francisc.mraz@gmail.com sau 0722 203 529.

Cursul va incepe pe 18 octombrie la Muzeul Literaturii Romane, Bd. Dacia nr. 12, Sector 1, Bucuresti. In zilele de 15 si 16 octombrie solicitantii vor participa la un interviu de aproximativ 10 minute, in urma caruia se va decide admiterea la curs. Ora de prezentare la interviu va fi comunicata fiecarui solicitant in parte, la adresa de e-mail data in cererea de inscriere.

Taxa de curs va fi de 600 de euro (echivalent in RON la cursul de zi al BNR) pentru intregul an scolar. Taxa va fi achitata esalonat – cate 150 de euro (echivalent RON) - la inceputul fiecarei etape de curs.

Cursul se va incheia cu o expozitie organizata intr-un spatiu public, cuprinzand o severa selectie a fotografiilor realizate in timpului anului. Costurile expozitiei vor fi suportate de catre scoala de fotografie.

Cursantul cu cele mai bune rezultate obtinute la sfarsitul cursului, va beneficia retroactiv de bursa integrala de studiu. Cursantii care participa la toate cele patru etape, vor primi diplome de absolvire iar printr-un examen de final se acorda si diplome de excelenta. Cei mai buni cinci cursanti vor participa la Tabara Internationala de Fotografie Bistrita.

Niciun comentariu: